Cheese & Onion Pasties Recipe
Ingerdients:
1: Puff pastry (ready-made) 500g
2: Potatoes 2 medium (boiled and diced)
3: Onions 1 medium (finely chopped)
4: Chadder cheese 220g
5: Parsley 1 tsp
6: Salr 1/2 tsp
7: Black pepper powder 1/2 tsp
8: Eggs 1 (beat and keep aside)
Recipe:
1: In a bowl, add the potatoes, season it with black pepper, salt and parsley and mix it then add the chopped onions and grated cheese. Mix until everything is combined.
2: Beat an egg and keep aside.
3: Flour the surface and roll out the pastry with a rolling pin.
4: Cut the pastry in to 8 rectangular shapes, keep all pieces aside.
5: Take one of the pieces and roll the piece again to thin it a little more.
6: Add the potatoe mixture to one half of the pastry and fold over.
7: With a folk, pinch the side together.
8: Create marks on the top of the pastry with a knife.
9: Brush the egg wash on top of the pastry to give a golden colour.
10:Pre-heat the oven 15 mins before, take a baking tray, put baking paper and then put the pastries on the top and bake it for 20 to 30 mins on 180c, gas mark 4 and 350F.
11:Once baked. Serve hot.
Cheese & Onion Pasties Recipe in Urdu
پنیر اور پیاز پیسی کا نسخہ
انجیرجینٹ:
1: پف پیسٹری (ریڈی میڈ) 500 گرام
2: آلو 2 میڈیم (ابلا ہوا اور پکا ہوا)
3: پیاز 1 میڈیم (باریک کٹی ہوئی)
4: چاڈر چیز 220 گرام
5: اجمودا 1 عدد
6: سالار 1/2 عدد
7: کالی مرچ پاؤڈر 1/2 عدد
8: انڈے 1 (مارا اور ایک طرف رکھیں)
نسخہ:
1: ایک پیالے میں آلو ڈالیں ، اس میں کالی مرچ ، نمک اور اجمودا ڈالیں اور اس میں مکس کرلیں اور پھر اس میں کٹی ہوئی پیاز اور کٹے ہوئے پنیر ڈال دیں۔ اس وقت تک مکس کریں جب تک کہ سب کچھ اکٹھا نہ ہوجائے۔
2: ایک انڈا مارو اور ایک طرف رکھیں۔
3: سطح کو آٹا دیں اور رولنگ پن کے ساتھ پیسٹری کو رول کریں۔
4: پیسٹری کو 8 مستطیل شکلوں میں کاٹ کر ، تمام ٹکڑوں کو ایک طرف رکھیں۔
5: ٹکڑے ٹکڑے میں سے ایک لے لو اور ٹکڑا کو دوبارہ رول کریں اور اسے مزید تھوڑا سا پتلا کردیں۔
6: آلو کا مرکب پیسٹری کے آدھے حصے میں ڈالیں اور مٹائیں۔
7: ایک لوک کے ساتھ ، ساتھ ساتھ چوٹکی.
8: پیسٹری کے سب سے اوپر چاقو سے نشانات بنائیں۔
9: سونے کا رنگ دینے کے لئے پیسٹری کے اوپر انڈا واش برش کریں۔
10: تندور کو 15 منٹ پہلے گرم کریں ، بیکنگ ٹرے لیں ، بیکنگ کاغذ رکھیں اور پھر پیسٹری کو اوپر رکھیں اور 180 سی ، گیس کے نشان 4 اور 350 ایف پر 20 سے 30 منٹ تک بیک کریں۔
11: ایک بار سینکا ہوا۔ گرم گرم پیش کریں۔
Cheese & Onion Pasties Recipe video in Hindi/Urdu


0 Comments